10% korting

Naar Vlieland toe

Vlieland ligt zo’n 30 kilometer voor de kust van Harlingen en valt onder de provincie Friesland. Met ruim 1100 inwoners is Vlieland een van de dunbevolkte eilanden van Nederland maar hoe kom je het makkelijkst op het eiland? Hieronder treft u informatie over de reis naar Vlieland en over het vervoer op het eiland zelf. Heeft u na het lezen van deze informatie toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@huisjeopvlie.nl.

De reis naar Vlieland

De reis naar Vlieland is een belevenis op zich. Vanuit de haven van Harlingen kan gekozen worden voor de veerboot van Rederij Doeksen of de Waddentaxi, welke ook handig is als de veerboot is gemist. De reis naar Vlieland duurt met de veerboot zo’n 1,5 uur en met de watertaxi een half uur. Tijdens de tocht heb je een spectaculair uitzicht over de Waddenzee en is de kans groot onderweg zeehonden te spotten. 

Vervoer op Vlieland

Vlieland is autoluw, d.w.z. dat u uw eigen auto niet mee mag nemen naar het eiland. Daarom is  vervoer van bagage en personen op het eiland goed geregeld.

Eenmaal aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit lopen, fietsen, bus of  taxi . Op de aanlegsteiger staan bagagevervoerders klaar die tegen betaling  uw koffers en tassen naar uw vakantieadres brengen. Spreekt gelijk met hen of en wanneer ze uw koffers weer moeten ophalen voor de terugreis.

Reserveren

Leuk dat u bij ons een huisje wilt reserveren! Maak uw keuze voor welk huisje u een reservering wilt plaatsen. Voor meer informatie over onze huisjes kunt u mailen naar info@huisjeopvlie.nl.